Wat draag je op vakantie?

Je koffer inpakken, het is toch elke keer dat je op vakantie gaat een klus waar je tegenop ziet. Gelukkig kun je online handige checklists opzoeken. Een kwestie van afvinken en het is in orde! Maar dan hebben we het vooral over de algemene zaken. Wélke kleding je afvinkt, is afhankelijk van wat je gaat doen. Ga je in de zon liggen en heb je bijna genoeg aan je zwembroek. Of ga je de bergen in en moet je allerlei warme kleding mee?

Tijd en ruimte besparen

In het kader van ‘stel dit en stel dat’ heb je van allerlei soorten kleding nodig. Nu kun je natuurlijk van alles inpakken. Toch is het slim om je af te vragen wat je nu écht nodig hebt. Waarschijnlijk weet je van andere jaren dat de helft ongedragen weer mee naar huis ging. En dat is zonde van het sjouwen. Bovendien ben je dan vooraf veel langer aan het inpakken en achteraf weer langer aan het opruimen. En die tijd kun je beter besteden aan genieten van het feit dat je op vakantie gaat. Of wegdromen bij wat je allemaal meegemaakt hebt op vakantie!

Agendaloos

Wat je ook gaat doen, op vakantie draag je het liefst comfortabele kleding. Het is slim om vooraf te bedenken wat je zo ongeveer gaat doen op vakantie. Maar toch kun je niet alles voorzien. Wil je bijvoorbeeld een kerk bezoeken, dan moet dat wellicht met bedekte schouders en knieën. Misschien moet je een lange broek aan tijdens het diner, in sommige landen of hotels is dat gebruikelijk. Zoals gezegd kun je niet alles vooraf inschatten, je leeft op vakantie immers niet naar een strakke agenda. Maar hoe erg is het om op vakantie wat leuks voor jezelf te kopen? Je hebt immers een goede ‘smoes’ voor een bezoek aan al die leuke lokale winkeltjes.

Voorbereiding is alles

Gelukkig kun je thuis ook veel voorbereiden. Voor wie houdt van comfortabele, basic shirtjes, hebben we een goede tip. Denk eens aan een bamboe t shirt. Dit is een materiaal waar je steeds meer over hoort en leest. Het ademt, maakt dat jet niet snel transpireert en voelt lekker soepel aan. En dat zijn eigenschappen waar je op vakantie vaak wel wat mee kunt. Vooral als je naar een gebied gaat waar de zon lekker fel schijnt. Deze shirtjes schaf je natuurlijk thuis alvast aan. En omdat ze zo weinig wegen, kun je er best een paar in je koffer stoppen!

Combinaties

Wat wel slim is, is om thuis goede combinaties te maken. Zo heb je nu eenmaal een favoriete broek bij dat ene shirtje. Hoe jammer is het dan dat je het shirtje wel bij je hebt, maar de broek niet. Grote kans dat dat T-shirt dan ongedragen mee naar huis gaat. Ook is het slim om diverse kledingstukken met elkaar te combineren. Als die broek nog wel een dag kan, heb je er nog een ander fris shirtje bij. En bij dat shirtje heb je niet alleen die mooie lange broek, maar ook een mooi rokje of leuke korte broek, voor als het ineens warmer is. Hoe beter je hier vooraf over nadenkt, hoe groter de kans dat je precies dat bij je hebt, wat je ook draagt. Fijne vakantie!


Dit vind je misschien ook leuk...