Ultiem relaxen in de tuin met een buitensauna of een hottub

BastugaEen buitensauna staat synoniem aan relaxen, zeker als je een buitensauna in combinatie gebruikt met een hottub. Zowel een buitensauna als een hottub zijn jarenlang niet echt bereikbaar geweest voor de consument. Daar is wel verandering in gebracht. Met de verandering van de tuin naar een leefruimte, hebben sauna’s en hottubs meer ruimte dan ooit.

Ontspanning én een mooie tuin

Ontspanning is in onze drukke leven broodnodig. We hebben het maar druk en nemen weinig de tijd om te doen wat we echt willen. Daarnaast komt dat een tuin al lang niet meer slechts een verzameling planten en stenen is. Mooie loungebanken, gezellige zitjes, verwarmende kachels en veel fraaie plantenbakken maken van de tuin echt een extra leefruimte. Een buitensauna of een hottub kan aan dit imposante rijtje toegevoegd worden. Niets is lekkerder dan naar de sauna gaan in je eigen omgeving. Privacy heb je toch in je eigen tuin het meest. Voor een buitensauna in de tuin heb je maar een paar vierkante meters nodig. Voor een hottub misschien nog wel minder. Ontspanning en een mooie tuin, twee vliegen in een klap.

Natuurlijke sauna gaat op in de omgeving

Wil je echt een stijlvolle buitensauna, kijk dan eens naar een sauna met een bijzondere dakvorm of een sauna die organisch opgaat in de rest van de omgeving. Natuurlijk past een iets meer traditionele sauna ook perfect in de omgeving van een tuin. Voor de bouw van een sauna is vaak gebruikgemaakt van naaldhout, wat licht van kleur is en altijd in een natuurlijke omgeving past. Een buitensauna is verkrijgbaar in heel veel verschillende maten en vormen. Heb je veel ruimte, dan kun je kiezen voor een flinke sauna van bijvoorbeeld 550 x 220 cm. Deze geeft plaats aan jou en je vrienden. Een veranda maakt dat je ook nog eens lekker kunt loungen en nagenieten van de sauna. Optionele ramen maken zelfs dat je in de sauna de omgeving ziet. Een met hout gestookte kachel maakt het plaatje af.

Buitensauna zelf bouwen

Een buitensauna zelf bouwen is helemaal niet ingewikkeld. Vooral omdat de sauna geleverd wordt in een compleet pakket met heldere instructie. Ben je met zijn tweeën, dan kun je eenvoudig binnen twee dagen klaar zijn. In een bouwpakket zijn de balken voor geprofileerd en op maat gezaagd opgenomen. Ook espen banken, rugleuningen en leuningen voor tussen de banken zitten in het pakket, naast een rookglazen deur, houten binnen- en terrasvloer en dakrubber. Het montagepakket voor dak en het schroefgedeelte, de ventilatieroosters en de aftimmerlijsten maken het bouwpakket compleet. Uiteraard wordt dit niet geleverd zonder uitgebreid stappenplan. De instructievideo op YouTube maakt het misschien nog duidelijker.

HOTTUBDompelen of badderen

Voor bij de sauna kun je kiezen voor een traditionele dompelton en je kunt jezelf ook verwennen met een echte hottub. In een dompelbad kun je heerlijk afkoelen. Afkoelen na een saunabezoek is goed voor de bloedsomloop en zal ervoor zorgen dat alle open poriën lekker schoon worden. Een hottub is het summum van ontspanning. Kies je voor een onderhoudsvrije hottub, dan kun je lang genieten van een mooi en warm bad. Een hottub kan verwarmd worden door een met hout gestookte kachel. Dit geeft het geheel een nostalgisch effect.

In de buitenlucht genieten

Omdat we al druk genoeg zijn, doen we onszelf een plezier met een hottub die weinig onderhoud en schoonmaak nodig heeft. Ook is het handig als hij niet zo lang nodig heeft om op te warmen. Als je zin hebt in even lekker ontspannen in bad zitten in de buitenlucht, dan moet je daar niet uren op hoeven wachten. Wil je een echte schoonwaterbeleving, dan is het leuk om te kiezen voor een turquoise kleur binnenkant van het bad, net als in het zwembad krijg je met deze kleur het idee dat het water super schoon is. De hottub is afgewerkt met Fins kunststof. Dit heeft, ondanks dat het kunststof is, een natuurlijke uitstraling en laat het bad heel mooi in de omgeving opgaan. Zet je om het bad nog een aantal mooie planten neer, dan krijg je helemaal een tuin om vooral veel van te genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...