Top 5 sporten voor jongeren

MATRA-evenopladenJongeren vinden sporten leuk om te doen, zeker teamsporten. Een mooie combinatie om en je vrienden te zien, en aan je conditie te werken! Jongens houden vooral van teamsporten, meisjes doen vaker aan individuele sporten.

Mountainbiken

De populariteit van mountainbiken heeft grotendeels te danken aan de media. Naast wielrennen komt ook steeds vaker mountainbiken op tv, en dit ziet er wild en gewaagd uit, iets wat jongeren aanspreek. Mountainbiken is een laagdrempelige sport voor tieners, met een goedkope mountainbike kun je al aan de gang. En tieners hebben nog weinig angst, dus laten zich helemaal gaan tijdens het crossen in de bossen.

Fitness

Fitness is een hipe van de laatste jaren, ook onder jongeren. Als je je conditie wilt verbeteren en aan je lijn wilt denken, is fitness is goede sport. Voor jongeren is het een mooie gelegenheid om samen met vrienden te gaan. Zo kun je sporten en gesprekken delen tegelijk. Daarnaast is fitness een niet-seizoensgebonden sport, je kunt zowel in de zomer als de winter kunt uitvoeren.

Voetbal

Dat jongens meer van teamsporten houden is grotendeels te danken aan voetbal. Vrijwel alle jongens, en mannen, zijn fan van voetbal en vaak van een bepaalde voetbalclub of spelers. Soms kijken ze zelfs liever voetbal op tv met een biertje in de hand dan dat ze de sport zelf uitoefenen. Maar de sport heeft veel aspecten die bijdragen aan de opvoeding van jeugd; denk aan tactieken bespreken, lopen alsof je leven ervan af hangt en dan uiteindelijk een glorieuze overwinning!

Tennis

Tennis is een sport waarbij jongeren zich even lekker kunnen afreageren. Ze mogen zo hard tegen de bal slaan als ze maar willen. Bij tennis gaat het om techniek, iets wat jongeren graag leren en verbeteren. Daarnaast is tennis een sport die vaak gepaard gaat met clubverband, ook iets wat jongeren erg aanspreekt. Zo kunnen ze samen met vrienden gaan, of nieuwe vrienden maken.

Hardlopen

Met hardlopen kan de jeugd eens lekker alle stress eens goed loslaten en even aan niets denken. Jongeren zitten vaak toch met veel in hun hoofd; huiswerk, rapporten en bijvoorbeeld „vind die ene jonge me wel leuk?” Het is een minder sociale sport, maar wel één die ze volledig zelf kunnen inplannen.

Dit vind je misschien ook leuk...