Tien redenen waarom een sauna ook heerlijk is in de zomer

saunaSauna koppelen we automatisch aan de winter. Dit komt omdat we in de winter toe zijn aan lekker opwarmen. En dat terwijl de sauna in de zomer juist heel weldadig is. Omdat je daar verkoeling hebt bijvoorbeeld, of omdat het dan lekker rustig is. Tien redenen om de sauna in de zomer te bezoeken.

Sauna is goed voor immuunsysteem

In het algemeen is de sauna goed voor ons immuunsysteem. Dit komt door de afwisseling van koud en warm, door de reiniging en door de ontspanning. Ook in de zomer kunnen we nog wel eens een griepje oppikken. De sauna verbetert je immuunsysteem, of het nu winter is of zomer.

Afkoelen doe je in de sauna

Het koude dompelbad, de verfrissende douche, verkoelende nevel, in de winter doet het ons nogal huiveren. In de zomer kunnen we er niet genoeg van krijgen. Hoe vaker je bijvoorbeeld koud doucht, hoe meer je er tegen kunt. De verkoeling is goed voor je lichaam en mag eigenlijk niet overgeslagen worden bij saunabezoek. In de zomer kun je hier gemakkelijker aan wennen.

Transpireren zonder kleren voelt beter

In de zomer kan het erg warm zijn, waardoor je gaat transpireren. In de sauna heb je geen kleding dat in de weg zit, waardoor het transpireren door een ademende huid veel natuurlijker is. Dus lekker alle plakkende kleding uit en de sauna in.

Even ontspannen voor je aan vakantiestress begint

Zo vlak voor de vakantie hebben we vaak nog veel te doen. Je werk moet nog af, je moet nog van alles regelen voor je op vakantie kunt. Een dagje sauna tussendoor maakt dat je weer helemaal ontspannen bent en er weer tegenaan kunt.

Je lichaam laten wennen aan warmte

Dacht je dat het buiten warm is? Met dertig graden kan dat inderdaad zo aanvoelen. De sauna is echter veel warmer. Maakt de warmte van buiten dus relatief. Met saunabezoek kun je je lichaam trainen tegen de warmte door gewenning. Regelmatig naar de sauna gaan doet dus wonderen.

Een sauna is lekker rustig in de zomer

Omdat veel mensen liever in de winter naar de sauna gaan, is een sauna nooit zo druk in de zomer. Dit kan natuurlijk een groot voordeel zijn als je van rust houdt. Je zou ook een buitensauna in je achtertuin kunnen neerzetten, dan is het nooit te druk en kun je altijd van de rust genieten, winter én zomer.

Even naar buiten is ’s zomers alleen maar lekker

Na rondje sauna is het bezoeken van de tuin altijd een aanrader. In de winter wil je dat nog wel eens overslaan, omdat de regen bijvoorbeeld tegen de ramen slaat. ’s Zomers is die tuin ineens veel aantrekkelijker. Ga dus lekker de tuin in en adem diep de frisse buitenlucht in voor je weer een rondje gaat doen in de sauna. Wist je dat de tuin in de zomer veel mooier is dan in de winter? Dat pak je dus ’s zomers mooi even mee.

Sauna reinigt de poriën diep

Niet per se een voordeel in de zomer, maar door de dieptereiniging van de huid staan de poriën weer helemaal open. Vooral na het gebruiken van bijvoorbeeld zonnebrand is reinigen weer even goed. De huid kan weer ademen en zal helemaal ontspannen.

Bruin de zomer in

Omdat je in de sauna geen kleding draagt, kun je ook zonder kleding in de tuin ontspannen. Dit betekent dat je helemaal bruin wordt. Geen witte strepen meer door bandjes of kledingstukken, maar overal even bruin.

Niet alle dagen zijn mooi in de zomer

Ga je toch liever met slecht weer naar de sauna, troost je dan met de gedachte dat het in Nederland niet de hele zomer mooi weer is. Op de eerste de beste regenachtige dag plan je gewoon een saunadagje in. Als de regen herfstachtig tegen de ramen slaat, heb jij in de sauna toch een zomerse dag.

Dit vind je misschien ook leuk...