Sporten in een bamboe shirt

Ben je op zoek naar een nieuw shirtje om in te sporten? Kijk dan eens naar een shirt van bamboe. Dit is een materiaal dat uitermate geschikt is om sportieve prestaties in te leveren. Waarom? Omdat het van nature vocht opneemt. Handig, want transpireren doe je in een bamboe shirt bijna ongemerkt. We leggen je graag uit hoe dat in zijn werk gaat én welke voordelen bamboe nog meer heeft.

Hardlopen in het park

Hardlopen is precies wat het zegt: hard lopen. Dit betekent dat je lichaam hard aan het werk is en dus ook transpireert. Ook andere sporten maken dat je lichaam vocht kwijt moet. Sporten is nu eenmaal een zware klus wat iets van je lichaam vergt. Transpiratievlekken in je shirt zijn niet fijn. Vooral niet als je buiten aan het sporten bent. Als je afkoelt, blijft het shirt altijd een beetje klam aanvoelen. En dat is niet goed voor je lijf. Mooi dus, dat je in een shirt van bamboe gewoon fris blijft.

Bamboe is hol

We kennen allemaal de bamboestokjes die we bij een plant steken zodat de plant rechtop blijft staan. Deze zijn van nature hol. Nu is de bamboe waar een T-shirt van gemaakt wordt natuurlijk niet vergelijkbaar met de stokjes. Toch is het nog steeds een materiaal met holle vezels, waardoor vocht sneller wordt opgenomen. Het shirt blijft dus droog aanvoelen. Dit is ook superhandig voor mensen die een gevoelige huid hebben.

Warm en koud

Bamboe heeft een goede isolerende werking. In de winter houdt het je lekker warm en in de zomer zorgt het er juist voor dat de warmte wegblijft. Vooral als je buiten sport, is dat heerlijk. Alle jaargetijden maakt de thermische werking van het materiaal dat de temperatuur aangenaam blijft. Wist je dat bamboe twee keer beter schijnt te isoleren dan bijvoorbeeld wol? Alleen dat al maakt het loont om eens een shirtje van bamboe uit te proberen.

Lekker zacht

Het shirt van bamboe is hypoallergeen, wat betekent dat je geen irritatie krijgt. Bamboe als kledingmateriaal is heerlijk zacht. Het wordt weleens vergeleken met zijde. Als je erin aan het hardlopen bent, voelt het zo zacht dat het lijkt alsof je niks aan hebt. Dus af en toe even checken of je je shirt niet vergeten bent, is helemaal niet zo gek. Zorgt er wel voor dat je je geenszins belemmert voelt door het shirtje dat je draagt!

Uitproberen

Bamboe is een materiaal dat het proberen waard is. En voor je het weet, heb je een hele garderobe van dit materiaal. Want naast shirtjes, zijn er legio andere spulletjes en kledingstukken van bamboe. Sokken bijvoorbeeld en ondergoed. Er is zelfs speciaal sportondergoed verkrijgbaar. Voor je het weet is bamboe niet meer uit onze kast weg te denken.

Dit vind je misschien ook leuk...