Romantisch weekendje Parijs

Romantiesch weekendje wegWaar laad je nou meer van op dan van een romantisch weekendje weg. De vraag is alleen, waar ga je naartoe? Als je verliefd bent maakt dat niet veel uit, maar als je elkaar al wat langer kent is het wel belangrijk dat je naar een stad gaat waar wat te zien en te doen is. Parijs is altijd een goed idee.

Wat te doen in Parijs

Parijs is natuurlijk dé stad van de romantiek. Parijs is echter ook druk, duur en het is er zelfs in de zomer niet altijd even warm. Hou daar dus rekening mee! Wat betreft de prijzen, je kunt er ook wel goedkoper uit zijn. Je zit dan misschien wel in een nogal uitgewoond hotel en eet in een restaurantje ergens achteraf, maar dat is misschien wel zeker zo romantisch.

De standaard Must-sees

Ben je nog nooit in Parijs geweest (of is je gezelschap dat niet), dan zijn er een aantal plaatsen en bouwwerken waar je niet omheen kunt. Ga dan zeker naar de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, Quartier Latin, Centre Pompidoe, het Louvre, de Sacré Coeur, de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren. Ja, deze locaties zijn over-toeristisch, maar niet voor niets. Behalve dat al deze toeristische trekpleisters echt de moeite waard om te zien zijn is het ook leuk om te kijken naar alle straatmuzikanten, tekenaars en andere artiesten op de pleinen er omheen. De romantiek straalt je tegemoet.

Even wat anders

Ken je Parijs al een beetje, of houd je echt niet van de standaard dingen, dan kun je in Parijs ook nog genoeg zien en beleven. Je kunt bijvoorbeeld mee met een spookmetro die in een metrostel uit de jaren ’30 ’s nachts rondrijdt langs historische lijnen en gesloten metrohaltes. Of ga voor een rondleiding in de Catacomben, die in 1786 in gebruik zijn genomen als stapelplaats van opgegraven beenderen. Vind je dat allemaal wat te griezelig en wil je het iets romantischer houden, ga dan voor een kanaaltocht op kanaal Saint-Martin, of voor een uitzicht over Parijs op de Tour Montparnasse.

 

Nog geen partner? Plak een man zoekt vrouw of vrouw zoekt man sticker op je voorhoofd… of ga gewoon internet-daten! 

Dit vind je misschien ook leuk...