Relaxen zonder vakantie? In de sauna!

Ontspannen en vakantie hoort helemaal bij elkaar. Toch kunnen we niet het hele jaar door zomaar op vakantie. En dat terwijl we wel zo af en toe moeten ontspannen, omdat we het even nodig hebben. Waarom niet zo af en toe een relaxdagje inlassen? Neem een dagje vrij en doe even helemaal niks. In de sauna bijvoorbeeld!

Niks doen omdat het moet

Niks doen is niet iets dat iedereen van nature kan. Ontspannen op commando is nu eenmaal best lastig. Vooral als je gewend bent almaar door te jakkeren, word je onrustig als je probeert stil te zitten. Je kunt daarom in plaats van stil gaan zitten een stuk gaan wandelen. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je wat doet, terwijl je toch de kans krijgt je hoofd leeg te maken. De natuur helpt je daar een handje bij. In de sauna is dat net zo. De warmte die er hangt, maakt dat je je wel móet ontspannen. Bovendien is de sauna combineren met de buitenlucht een must. De sauna is dus toch die natuurlucht opsnuiven én even niksen.

Schermloos

Voordeel van een dagje sauna is dat je de telefoon en de laptop thuislaat. Je dagelijkse beslommeringen loslaten wordt daar een stuk eenvoudiger van. Ga je thuis een boek lezen, dan kun je het waarschijnlijk niet laten om tóch die rinkelende telefoon op te nemen. Zit je even wat te snuffelen op Facebook, dan zie je per ongeluk tóch die binnenkomende mail waar je wat mee moet. Alleen al door de hoge luchtvochtigheid is een telefoon meenemen naar de sauna niet zo slim. Mooi moment om te beslissen dan ook een aantal uur écht niet op een scherm te kijken.

Ik ben er niet

De sauna is bij uitstek geschikt voor relaxen. Zeker als je maar een dagje de tijd hebt. Als je je collega’s vooraf laat weten dat je een dagje naar de sauna gaat, wordt je waarschijnlijk minder snel gestoord. Dit omdat men jou een dagje uit gunt, maar ook omdat men weet dat je in een sauna niet goed bereikbaar bent. Grote kans dat ze jou de hele dag eigenlijk helemaal niet nodig hebben. En wat is er nu meer ontspannen dan niets extra’s aan je hoofd krijgen?

Je eigen sauna

De overtreffende trap van naar de sauna gaan is zelf een combisauna kopen. Het voordeel van zo’n sauna is dat er twee soorten sauna’s gecombineerd zijn, waardoor je zelf kunt kiezen in welk soort sauna je gaat. Een eigen sauna gebruik je uiteraard met je huisgenoten. Nu kan het zijn dat de een meer van een traditionele sauna houdt en de ander meer van een infraroodsauna. Als je besluit een combisauna te kopen, heb je dat probleem direct opgelost. Twee voor de prijs van één, zeg maar. En als die combisauna in je eigen achtertuin staat, kun je er ook nog eens in wanneer je dat zelf wilt. Als je een vol hoofd hebt, kun je besluiten de boel de boel te laten en direct

Dit vind je misschien ook leuk...