Ontspannen op de camping

Ontspannen klinkt soms gemakkelijker dan het is. Toch is ontspannen met wat handige middelen echt niet zo moeilijk. Denk eens aan kampeerartikelen: vuurkorven, leeslampjes, televisies, producten die ontspannen eenvoudig maken.

Staren in de vlammen

Wat maakt een mens meer relax dan vuur? Het staren in de vlammen, de comfortabele warmte en de menselijke energie die nodig is om het vuur te ontsteken zijn een ideale combinatie voor een avondvullende ontspanning. Vuur maken kan in een openhaard, maar ook een eenvoudige vuurschaal of vuurkorf kan voldoen. Overdag het bos in om hout te sprokkelen, ’s avonds genieten van de weldadige warmte. Voor wie geen zin heeft in het opstoken van een vuur, is een elektrische haard of een haard op gas ook beschikbaar.

Lezen, ook als het donker wordt

Ontspannen kan natuurlijk op meerdere manieren. Soms is het lezen van een boek voldoende. Mocht het ’s avonds te donker zijn om te lezen, dan kan een boeklamp helpen. Met een eenvoudige klip wordt de lamp aan het boek vastgezet. Drie knoopcel batterijen zorgen voor de verlichting. Door de zwenkende kop op het boek te richten, hoeft niet gestopt te worden met lezen, sterker nog: het boek kan uit! Bijkomend voordeel is dat een ander niet gestoord wordt door de verlichting, slechts het boek wordt verlicht. Samen lezen kan bij een tafellamp of een voortentlamp, maar ook bij het sfeervolle licht van een gaslamp.

Nog een uurtje televisie kijken

Waar voor de een een boek ontspanning is, krijgt de ander meer effect uit het kijken naar de televisie. Ook op de camping kan televisie gekeken worden, bijvoorbeeld met de 3,5” LCD tv met DVB-T ontvangst. Binnen het Digitennegebied kan met dit toestel, ook zonder abonnement, naar de televisie gekeken worden. Alle ongecodeerde zenders zijn met dit toestel te ontvangen en het scherm geeft een perfecte digitale beeldkwaliteit. Het toestel is plug and play en dus eenvoudig in gebruik. Het verbruik aan elektriciteit is laag, wat het apparaat geschikt maakt voor de camping. Accessoires als een afstandsbediening en een koptelefoon maken dat ontspannen nog eenvoudiger wordt.

Even lekker zitten

Natuurlijk komt een menselijk lichaam vooral ’s nachts tot rust, maar vergeet overdag de goede stoel voor ontspanning niet. Door te kiezen voor een verstelbare stoel kan altijd een ontspannen zithouding aangenomen worden, of men nu aan het eten is, of even onderuit gaat. Accessoires als een stoelparasol, een voetenbank, een organizer voor aan de armleuning (altijd een boek, tijdschrift of de afstandsbediening van de televisie bij de hand) of een side table voor aan de stoelleuning dragen uiteraard bij aan een ontspannen gevoel.

Dit vind je misschien ook leuk...