Landelijke uitjes voorjaar/zomer 2012

Landelijk uitjeDe weekenden en vakanties zijn er om weer energie van te krijgen. Maar vaak genoeg zijn we na de vakantie nog moeier dan ervoor, omdat we te veel hebben gefeest en laat naar bed zijn gegaan. Dan heb je wel eens zin in een dagje wat anders. Even uitwaaien in het bos of op het strand bijvoorbeeld, of je gaat écht voor wat anders en gaat voor een landelijk uitje

Streek Markten

StreekmarktEen streek markt is, mits lekker weer, een leuk alternatief voor een dagje buiten zijn. Je kunt op de landbouwagenda zien wanneer en waar er streekmaarkten zijn. Zo is er bijvoorbeeld de Ommelander markt in Groningen of de Boerenmarkt in Nieuw Scheemda (Groningen) aanstaand weekend. Op 19 mei is er Boer Zoekt Vrouw LIVE in Vlisteren, Overijssel. Je vind er een boerenmarkt, een boerenkermis, vele boerenstallen en er is een heel programma voor kinderen. Verder in het jaar, om precies te zijn op 1 en 2 september is er het event ‘Proef het landleven‘ in Posterholt, Limburg.

Wandelen

WandeltochtEen fietstocht of wandeling is een ander alternatief om uit te waaien en tegelijkertijd weer energie te krijgen voor de werk- of schoolweek.Je kunt zelf een route uitstippelen, maar ook meegaan met een georganiseerde fietstocht of wandeling, zoals de lentewandeling in Ottoland (Zuid-Holland), op zondag 13 mei. Dit en meer ideeën vind je allemaal in de landbouwagenda.

Dit vind je misschien ook leuk...