Laminaat alleen functioneel? Zeker niet!

laminaatIn veel huishoudens is de laminaatvloer tegenwoordig niet meer weg te denken. Hoewel het eerder als het wat goedkoop ogende broertje van de houten parketvloer werd gezien, heeft laminaat dit imago definitief van zich afgeschud. En niet zonder reden: een laminaatvloer is slijtvast, eenvoudig te leggen door het kliksysteem en vereist weinig onderhoud in vergelijking met een houten vloer. Daarbij is het ook nog eens veel gemakkelijker schoon te maken.

Creatief met laminaat

Ondanks de groeiende populariteit van laminaat blijft het beeld kleven dat het alleen bruikbaar is als vloerbedekking. Gelukkig is dit niet zo en kun je er veel meer leuke dingen mee doen. Wij hebben een aantal tips om je laminaatvloer een tweede leven te geven.

1. Geef een oude tafel of kast een unieke look

Ben je een oude tafel of kast zat? Geef ze een nieuwe uitstraling door er stukjes laminaat tegenaan te plakken. Zo creëer je gemakkelijk een uniek interieur, zelfs als het om een meubelstuk gaat dat veel mensen in huis hebben. Eventueel kun je je laminaat eerst zelfs een mooi kleurtje geven. Doe hier bijvoorbeeld inspiratie op.

2. Beplak een standaard ogende boekenplank

Boekenplanken kunnen al gauw wat saai en standaard overkomen. Geen probleem, want ook dit valt met laminaat en een dosis creativiteit op te lossen. Beplak de plank met laminaat om er echt iets speciaals van te maken.

3. Last but not least: gebruik het als plafond- of wandbekleding

Laminaat is ook zeer geschikt om tegen de wand of het plafond te plaatsen. Je kunt hiervoor gewoon de hele plank gebruiken, maar er zijn méér mogelijkheden. Ga het laminaat bijvoorbeeld eerst te lijf met een figuurzaag en creëer een skyline van wolkenkrabbers uit laminaat voor aan de wand. Dit kan bijvoorbeeld leuk zijn voor in kinderkamers. Voor kinderen is het trouwens ook leuk om gewoon uit laminaat gezaagd en geverfde figuurtjes aan de muur te hebben hangen.

Vervang eerst je oude vloer

Het is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar zorg uiteraard wel dat je eerst een nieuwe vloer aanschaft voordat je je creativiteit de vrije loop laat. Er zijn tegenwoordig gelukkig veel winkels waar je voordelig laminaat van prima kwaliteit vindt, zodat je niet met hoge kosten zit. Zo ga je ook nog eens ontspannen aan de slag.

Dit vind je misschien ook leuk...