Kom tot rust in uw eigen sauna

korte-golf-saunaSauna en wellness zijn erg populair. Het is ook genieten om een dagje in een sauna door te brengen. Voor als u wat minder tijd heeft, is een thuissauna een oplossing. Want waar kunt u beter ontspannen na een lange werkdag als in de sauna in uw eigen huis?

Wat is een sauna?

Een sauna is een kleine ruimte waarin de temperatuur zo hoog is waardoor u gaat zweten. Door het zweten worden de poriën gereinigd en voelt een saunabezoek als persoonlijke hygiëne. Hoewel de originele sauna houtgestookt is, is het in een thuissauna veiliger een elektrische kachel te gebruiken. De warmte kan wat nauwkeuriger geregeld worden en het is minder brandgevaarlijk. Natuurlijk heeft elektrisch stoken ook een nadeel: de lucht is wordt als wat droger ervaren. Wilt u liever een houtgestookte kachel, dan is een rookkanaal nodig en een uiteraard voorraadje brandhout. Voordeel van houtgestookt is dat een speciale elektrische aansluiting niet nodig is en dat de lucht minder droog is.

Volop keuze

Thuissauna’s zijn er in allerlei vormen en maten. Aan de hand van de ruimte die u beschikbaar heeft en uw wensen wat betreft de hoeveelheid personen die u in de sauna wilt laten kunt u de juiste sauna kiezen. Voor een eenpersoonssauna heeft u niet veel ruimte nodig, en zelfs de sauna voor vijf personen met hoekinstap is compact van formaat (220 x 190 x 210 cm). Een thuissauna wordt compleet afgeleverd, inclusief dakpanelen, espen banken en rugleuningen, rookglazen deur, 230 of 380 V kachel, saunastenen etc. Een massieve sauna bestaat uit op maat gezaagde voorgeprofileerde balken terwijl een paneelsauna uit geprefabriceerde panelen bestaat. Bij deze laatste sauna is de maatvoering strikt nageleefd. De houtkwaliteit is bij beide sauna’s gelijk.

Vakman inschakelen of liever zelf bouwen

Voor het plaatsen van een thuissauna kunt u kiezen uit laten doen door een gespecialiseerde vakman of zelf doen. Als u zelf twee rechterhanden heeft is zelf bouwen goed te doen, maar een vakman bouwt tegen een meerprijs uw sauna vakkundig en snel. De zelfbouwpakketten zijn handzaam verpakt en gemakkelijk te vervoeren.

Dit vind je misschien ook leuk...