Ik ga op vakantie en ik neem mee..?

koffers volLast-minute kampeervakantie gepland en niet er aan gedacht dat je heel wat spullen mist? Of heb je wel tijd, maar geen kampeerwinkel in de buurt? Geen nood, want online schieten de kampeerwinkels als paddenstoelen uit de grond. Belangrijker is om na te denken over welke kampeerartikelen je écht niet kunt missen. De rest kun je eventueel altijd nog wel op je plaats van bestemming aanschaffen.

De basics

Zonder tent is het lastig kamperen. Je zal echt niet de eerste zijn die eenmaal in Zuid-Frankrijk aangekomen erachter komt dat je je tent thuis hebt achtergelaten. Uiteraard moet je ook je luchtbedden, matjes of matrassen, haringen en hamer niet vergeten. Hoewel je op vakantie vast wel ergens wat eten kunt halen is het wel erg handig om zelf wat eten en een pannetje mee te nemen. Iedere dag uit eten gaan of een patatje halen is ook zo wat. Bedenk dan wel dat je ook een brandertje met gasfles nodig hebt. Koop dan meteen een reserve gaasje en een lampje dat je op de brander kunt bevestigen!

Bijna basics

Er zijn heel wat kampeerspullen die niet per sé noodzakelijk zijn, maar wel erg handig. Denk bijvoorbeeld aan een zaklamp, bestek en wat serviesgoed. Voor koffieliefhebbers zijn een thermoskan, een filter met tuit, filterzakjes en je favoriete filterkoffie eigenlijk onmisbaar. Denk ook aan een jerrykan voor water.
De mensen die wat ervaring met kamperen hebben zullen weten dat ook een afwastijltje erg handig is. Er zijn meestal wel wasbakken aanwezig, maar negen van de tien keer zijn de stoppen verdwenen of nooit aanwezig geweest.
Vergeet ook een paar klapstoeltjes niet voor als je geen zin hebt om de hele tijd op de grond te zitten. En voor een beetje comfort is een klein campingtafeltje ook geen overbodige luxe.

Niet noodzakelijk, wel handig

En dan heb je nog kampeerartikelen die absoluut niet tot je standaard uitrusting hoeven te behoren, maar die wel leuk, handig of extra comfortabel zijn. Kampeerspullen die in deze categorie vallen zijn: ligbedden, stoelkussens, kussens voor op je luchtbed, wasmiddel, knijpers, waslijn en campingkast bijvoorbeeld.

Deze lijstjes zijn alles behalve compleet. Denk je dat je gegarandeerd wat gaat vergeten als je zelf je meeneemlijstje maakt? Print dan een online paklijst uit, zoals de inpaklijst voor kampeerders van de ANWB. Handig!

Dit vind je misschien ook leuk...