Het circuit op met de Porsche Cayman!

Porsche Cayman

Vlieg naar Leeds, huur een auto en rij naar het legendarische Croft Circuit nabij Darlington. Daar wacht je de meest bevredigende rijsensatie die je kunt bedenken. Voor een spotprijsje mag je met een Porsche Cayman 2.9 liter zoeven over het circuit. Uiteraard krijg je een gedegen briefing en word je geïnstrueerd in de bochten. Na vijfentwintig minuten praatje vooraf en een paar testrondjes is het zo ver. Je mag zelf racen op Croft! Kost je nog geen 100 pond, omgerekend de prijs die je betaalt als je in Nederland 5 kilometer te hard rijdt.

Spa-Francorchamps

Hou je wel van laagvliegen, maar niet van hoogvliegen? Over de weg kom je eenvoudig in België. Je kunt namelijk ook terecht op Spa-Francorchamps om met een 320 pk achterwielaangedreven Porsche Cayman S Eau Rouge te nemen. Hoe snel kun je met een 3.4 liter, 1320 kilogram zware auto een blinde bocht omhoog nemen? Nou ja, zo snel als je durft, dus. Waan jezelf een Senna, Prost, Lauda of Lammers en put the pedal to the metal.
Wel wat duurder dan in Engeland, maar je krijgt er beduidend meer voor terug. En je hoeft je niet druk te maken over vliegjes op de voorruit, of dat je naderhand nieuwe Porsche Cayman onderdelen moet kopen.

Nürburgring

Gaan we naar Duitsland? We gaan naar Duitsland! Porsche is nu eenmaal een Duits merk. Duitsers maken traditiegetrouw goede, snelle wagens. Dat niet alleen; ze hebben ook nog verstand van goede wegen. Getuige de Nürburgring. Het circuit is 20,6 kilometer lang en de snelste tijd voor een Porsche Cayman staat op 8 minuten en vier seconden. Die is dan wel gereden door Walter Röhrl, een van de beste Duitse coureurs aller tijden.
Voor een kleine 250 euro huur je in Duitsland al een Porsche Cayman S.

New York

Maar het mooiste circuit waar je met je Porsche Cayman niet kan rijden, is het Formule 1 circuit van New York. Het bestaat namelijk niet. Bernie Ecclestone wil 40 miljoen dollar voor een straatrace (behalve in Monaco) en New York heeft het geld nog nooit willen ophoesten.
Denk je eens in: een circuit dwars door de Big Apple. 24 Porsche Caymans aan de start, ronkende motoren door 66th Street, voorbij de geluidsbarrière in Central Park– waar je niet eens mag toeteren in normale situaties.
Nou ja, dat zal wel een droom blijven. Maar de rest is haalbaar! Haal je Porsche Cayman onderdelen uit de garage – stevige banden, spoilers, vijfpuntsgordels – en knallen maar!

Onderdelen

Na een dagje racen op het circuit gaat er wel eens wat kapot of je raakt een andere deelnemer of de vangrail. Om dit te herstellen ga ik niet naar de dealer, maar ik koop mijn Porsche onderdelen bij Parts Wise

Dit vind je misschien ook leuk...