Geen zin om uit eten te gaan, wel zin in sushi?

sushi-601652_1280Sushi is populair en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort minder wordt. Dit komt omdat wij toe zijn aan een andere manier van eten en omdat veel mensen weten dat de Japanse keuken gezonder is. Als je wel zin hebt in sushi, maar geen zin om uit eten te gaan, dan is sushi afhalen ook een optie.

Sushi afhalen bij een sushirestaurant

Bij veel japanse restaurants heb je de mogelijkheid af te halen, zoals sushi in Den Bosch afhalen bij Sakana. Van een uitgebreide kaart diverse sushi bestellen is mogelijk, maar ook samengestelde schotels behoren tot de mogelijkheden. Het voordeel van de schotels is dat je weer eens wat anders probeert, er zitten op zo’n schaal vaak gerechten die je zelf niet zo snel zou bestellen, maar die je wel positief kunnen verrassen. Dat afhaalsushi alleen mogelijk is voor koude gerechten is niet waar, ook warme gerechten lenen zich prima voor een lekkere afhaalmaaltijd. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor het bestellen van salades.

Gemengde schotel: voor elk wat wils

Een gemengde sushischotel bevat van alles: bijvoorbeeld een mix aan maki sushi en nigiri sushi. Maki sushi zijn kleine hapjes met sushirijst en zeewier. De rolletjes zijn gevuld met bijvoorbeeld zalm, komkommer of tonijn. Het zeewier dat gebruikt wordt voor deze sushi is gezond, maar houdt ook het hapje bij elkaar. Zeewier staat bekend om het positieve effect op de darmen en de bloeddruk. Daarnaast heeft het product weinig calorieën, maar wel veel voedingsstoffen. In een stukje zeewier is bijvoorbeeld ijzer, magnesium, calcium, jodium en B-vitamine te vinden. Nigiri sushi is een blokje rijst, gegarneerd met een stukje vis.

Thuis sushi eten

Natuurlijk kun je ook, als je thuis sushi wilt eten, sushi zelf maken. Jammer genoeg is het maken van sushi een nogal tijdrovend klusje. Als je alle tijd van de wereld hebt, is dat natuurlijk niet zo erg, maar tegenwoordig hebben we het altijd druk. Afhaalsushi is dan een heel goed alternatief. Wil je toch liever zelf sushi maken, dan moet je heel wat ingrediënten in huis halen. Het zeewier en de speciale rijst is eenvoudig te koop. Voor de vis moet je meer moeite doen. Het is voor sushi belangrijk dat de vis die gebruikt wordt vers is, maar ook van speciaal stevige kwaliteit. De visboer kan goed adviseren welke vis je het best kunt gebruiken.

Eten afhalen wordt steeds gewoner

In ons hectische leven komt het afhalen van eten vaker voor dan vroeger. Wat is er fijner dan dat iemand anders zich over jouw avondmaaltijd buigt. Heel veel verschillende afhaalrestaurants maken de keuze steeds groter. Was het al heel normaal om een patatje of een pizza af te halen, tegenwoordig kan zelfs de meest gezonde maaltijd afgehaald worden. Goed nieuws dus, dat sushi afhalen aan het rijtje toegevoegd kan worden. Sushi eten is iets dat op speciale momenten kan, maar eigenlijk kan het ook gewoon op een gemiddelde maandagavond of als lunch. Omdat sushi zo veelzijdig is, is er ook voor elk wat te kiezen. Zelfs vegetarisch etende mensen komen op een sushi-kaart veelvuldig aan hun trekken. Sushi met ei is bijvoorbeeld veel gebruikt, maar ook sushi met komkommer. Veel groenten op de kaart maken de maaltijd voor iedereen veelzijdig.

Dit vind je misschien ook leuk...