Eropuit met pasen

pasenVeel mensen zijn in deze periode zo vlak voor/aan het begin van de lente moe. Moe van een lange periode zonder vrije dagen, moe van de vele maanden met slecht weer en weinig zon. Helaas is het in Nederland niet zo dat het begin van de lente ook het begin van het mooie weer hoeft aan te duiden. Hoewel we nu een paar dagen met mooi weer hebben gehad, staat ons weer een koud weekend voor de deur. Wat is er dan een beter idee dan een weekendje weg plannen met pasen?

Weekendje weg met pasen

pasen valt vroeg dit jaar, wat de kans op mooi weer aanzienlijk verminderd. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom maar binnen moet blijven. Een weekendje weg zorgt er sowieso voor dat je je hoofd weer even leeg maakt, lekker kunt ontspannen en geniet van lekker eten, drinken en de mooie natuur. Is het echt geen weer om naar buiten te gaan, dan kun je altijd wel ergens in de buurt naar een sauna of turks bad om jezelf op te warmen.

Bij veel hotels hebben ze speciale aanbiedingen met pasen. Boek je bijvoorbeeld bij hotel Woudschoten, dan hebben ze zelfs een speciaal Paas-arrangement.
Bij dit Paas-arrangement krijg je o.s. een drie-gangen diner, een overnachting voor 2 personen en een paasbrunch op eerste paasdag voor maar € 78,50 per persoon. Voor maar € 15,- extra krijg je daar nog een extra overnachting bij. Hotel & conferentiecentrum Woudschoten ligt in Zeist, in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het ligt op een groot landgoed en heeft de Green Key ontvangen wat staat voor maatschappelijk verantwoord (groen) ondernemen. Naast het paasarrangement hebben ze meer speciale arrangementen.

Wat te doen?

Met een overnachting en een diner en ontbijt alleen ben je er natuurlijk nog niet. Wat ga je doen met je vrije dagen? Zoals ik al zei kun je naar de sauna of uit wandelen, maar er zijn meer mogelijkheden met pasen. Houd bijvoorbeeld de landbouwagenda eens in de gaten voor leuke landelijke uitjes en boerenmarkten. Zo staat er al het Historisch Festival in Raalte op dat op tweede paasdag wordt gehouden.
En je kunt natuurlijk gaan winkelen. Waren vroeger met pasen alleen op tweede paasdag wat meubelboulevards open, tegenwoordig zijn de winkels in de meeste grote steden gewoon open met pasen.

Dit vind je misschien ook leuk...