De Shishapen en zijn voor- en nadelen

shishapenMomenteel is er een discussie gaande over het wel of niet verbieden van shishapennen onder jongeren. Dit vanwege de onduidelijke gevolgen voor de gezondheid. Hoewel de gevolgen voor de gezondheid van de shishapen inderdaad nog onvoldoende zijn onderzocht kan het bijna niet anders dan dat het minder schadelijk is dan gewone sigaretten. Er zitten namelijk minder schadelijke toegevoegde stoffen in en als je de juiste kiest zit er ook geen nicotine in.

Voordelen van de shishapen

De shishapen kan zeer ontspannend werken. Je hebt net als bij een gewone sigaret iets dat prettig in je vingers licht en het inhaleren is voor veel mensen ontspannend en/of een prettige bezigheid. Ben je een roker, dan zou je met behulp van de shishapen er wel eens vanaf kunnen komen. Niet van het roken op zich dan, maar wel van het roken van de schadelijke sigaretten. Daarnaast geeft de pen een lekkere smaak af en geeft hij je geen stinkende adem. De shishapen is verkrijgbaar in een aantal verschillende smaken: appel, kers, aardbei, druif, bosbes, perzik, cola, menthol en watermeloen.

Nadelen van de shishapen

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan het gebruik van deze waterpijp. Ten eerste lijkt de handeling natuurlijk precies op die van roken, wat een niet-rokend publiek er toe zou kunnen doen overstappen om ook gewone sigaretten te gaan roken. Daarnaast is er dus de onduidelijkheid over de gevolgen van het roken op je gezondheid. Vooral het ingrediënt Propylene Glycol zou schadelijk kunnen zijn. Dit zit echter ook verwerkt in onder andere donuts, mondwater, tandpasta en taarten. Het is een smaakversterker.
Een laatste nadeel is de prijs. Hoewel je er veel langer mee doet dan met een pakje sigaretten, kost het je toch minimaal een euro of € 10,-. Dat is toch best een dure hobby als je er veel gebruik van maakt.

Dit vind je misschien ook leuk...