Vakantie in Zuid-Tirol

Zuid-TirolZuid-Tirol in Italië is een ideaal wintersport gebied. Maar niet alleen kun je er goed skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en kunstschaatsen, het is ook een leuke locatie voor een wellness-vakantie, of om in het voorjaar/zomer een actieve vakantie te houden. Je kunt er namelijk ook goed fietsen en wandelen.

Accomodaties

Hou je van luxe? Of ben je meer van een back-to-basic vakantie? Je kunt zelf kiezen op wat voor manier je wilt overnachten, want er zijn talloze accomodatie-mogelijkheden in dit gebied. Van berghut tot 5 sterren hotel, het is aanwezig. Op de website suedtirol.info kun je gemakkelijk een van deze soorten accomodaties boeken. Naast het boeken van je accomodatie vind je op deze site alle informatie om je vakantie in Zuid-Tirol optimaal te benutten.

Dolomiti Superski

Voor de last-minute wintersporters: Dolomiti-Superski is een echte aanrader. Met je Dolomiti-Superskipas kun je wintersporten op 1200 km piste verdeeld over 12 skiregio’s, omringd door 45 sfeervolle bergdorpen. . Ongeveer 300 snowcats garanderen dagelijks perfect geprepareerde pistes. De pistes variëren in niveau van geschikt voor beginners tot aanbevolen voor ver gevordenen. Je kunt veel van piste naar piste skiën dus je zult zeker niet de halve dag in de lift zitten. Ook het klimaat is ideaal: op 8 van de 10 dagen schijnt de zon.

Geszinsvakantie

Een gezinsvakantie Zuid-Tirol is echt leuk voor elke leeftijdsgroep. Voor de kinderen zijn er bezienswaardigheden als  kasteel Castello di Tures, wat voor kinderen zo leuk is door het dagelijkse kinderspookuur. Ook een bezoek aan de sterrenwacht en Zuid-Tirol in miniatuur zullen veel kinderen erg leuk vinden. Voor volwassenen zijn er onder andere talloze wandel- en fietsroutes en wellnesscentra  om er ook in de zomer heerlijk vakantie te kunnen vieren.

Dit vind je misschien ook leuk...