Anders op vakantie

ga liftenDe meeste mensen gaan op vakantie met de auto of met het vliegtuig. Prima natuurlijk, maar waarom zou je het niet eens een keer anders doen? In dit artikel altertieve manieren om op je vakantiebestemming te komen.

Op fietsvakantie

Toegegeven, het kost veel energie en tijd en veel spullen meenemen zit er ook niet in, maar dat zij wel zo’n beetje de enige eventuel nadelen die ik kan bedenken bij een fietsvakantie. De voordelen daarentegen zijn talrijker: je vervoer is gratis, het is gezond, je verbrandt een hoop calorieën, je wordt waarschijnlijk lekker bruin en je hebt geen last van files. Heb je drie weken vakantie, dan kun je nog best een eind komen ook. Zorg wel dat je een goede fiets hebt, want iedere honderd kilometer moeten stoppen omdat iets anders aan je fiets het begeven heeft is geen pretje.

Met de boot op weg

Je kunt je natuurlijk inschrijven voor een vakantie met een cruiseschip, maar dat is niet wat ik met een bootvakantie bedoel. Heb je een klein- of groot vaarbewijs, dan kun je overwegen om een boot te huren en er lekker mee op weg te gaan. (Lees wel even de vereisten). Kun je zeilen, dan is een zeilvakantie natuurlijk ook een optie. Of misschien heb je wel de luxe een eigen boot te bezitten. Zorg dan wel voor een goede bootverzekering!

Ga liften!

Liften is niet alleen de goedkoopste manier om op je vakantiebestemming aan te komen, het is ook de meest avontuurlijke. Iedereen die wel eens gelift heeft weet dat je altijd met interessante/grappige en/of spannende verhalen terugkomt. Voor vrouwen is het wel aan te raden om samen met een man te liften, dat kan ik uit ervaring vertellen. Ik (vrouw) had een auto geregeld die me wel mee wilde nemen. Toen de inzittenden zagen dat ik samen met een man was reden ze snel door. Ik wil niet weten wat ze anders voor me in petto hadden gehad.

Dit vind je misschien ook leuk...