4 onmisbare “ingrediënten” voor een stijlvolle tafel

Zo rond de paasdagen, die zich voor veel mensen voornamelijk rond de eettafel afspelen, leek het ons leuk om eens een artikel te schrijven over hoe je een tafel nu stijlvol aankleedt. Een mooie tafel wordt namelijk nog veel mooier als je ‘m opdekt met de juiste chique accessoires. Welke dat zijn? Dat vertellen wij je hierbij graag:

1. Tafellakens

Onmisbaar bij een deftig etentje of een sfeervol diner: een tafelkleed of tafelloper. In principe kan alles, van kleurrijk tot zwart/wit. Wil je het echt deftig? Neem dan damast tafellinnen of pastelkleurige tafellopers. Voor zowel het kopen als inspiratie raden we je aan Cottona’s tafellakens en tafelkleden een te bekijken!

tafellaken-1

  tafellaken-2


2. Servies en bestek

Veelbepalend voor de “stijl” van je tafel: je servies. Want alleen al of je rond of vierkant servies gebruikt bepaalt helemaal hoe je tafel erbij staat tijdens het diner. Ook hiervoor raden we je aan Cottona.nl eens te bekijken: zij weten hoe het moet!

3. Glaswerk

Eén glas per man? Of drie, omdat je het graag helemaal volgens de etiquette wilt doen? Het maakt voor het aanzicht van de tafel in ieder geval veel uit: zie hieronder hoe het moet!
tafel-dekken

4. Kaarsen

Kaarsen horen gewoon op een mooie tafel. Heb je een deftig diner? Dan hoort daar een kaarsenkandelaar met meerdere armen bij. Heb je gewoon een gezellige ‘girl’s night’? Dan zijn wat kleurige stompkaarsen ook al voldoende. Het fijne van kaarsen is dat ze altijd bijdragen aan de decoratie… of ze nu wel of niet branden.

Dit vind je misschien ook leuk...