3 Redenen Waarom Een Sauna Het Hele Jaar Heerlijk Is

Vooral in de winter hebben we behoefte aan warmte. Een dagje naar de sauna of zelfs een sauna kopen is dan hartstikke weldadig. Toch kun je ook in de andere drie seizoenen prima de sauna in. Omdat je er in de zomer heerlijk kunt afkoelen bijvoorbeeld. Of omdat het gewoon ontzettend lekker is om je in de herfst te ontspannen. En in de lente? Dan zijn we sowieso toe aan de warmte. 3 redenen waarom je het hele jaar door wel de sauna in kan.

Je traint jezelf: vanaf nu kun je tegen hitte

Wist je dat als je in de zomer naar de sauna gaat, je jezelf traint? Hoe? Door ervoor te zorgen dat je beter tegen de warmte kunt. Daarnaast is het zo dat als je een externe sauna bezoekt, er in de zomer veel minder mensen zijn. Je kunt op je gemak de saunagang doorlopen, zonder je te hoeven storen aan andere gebruikers.

Met de sauna in de zomer ben je dus, zoals gezegd, in training om de hitte te kunnen verdragen. Daarnaast werkt het hartstikke verkoelend om naar de sauna te gaan in de zomer. Bij de sauna hoort immers met regelmaat afkoelen in het koude water. En het is even schrikken, maar uiteindelijk is het wisselen van temperatuur hartstikke goed voor je gezondheid.

Geen zand tussen je tenen!

Laat mensen maar in de file staan naar het strand, jij gaat lekker naar de sauna! Vooral als je een sauna in je eigen tuin hebt staan, dan hoef je helemaal de weg niet op. In jouw eigen omgeving geniet je van de weldaad, terwijl een ander zich ergert aan het zand tussen zijn tenen. In je eigen tuin kun je een ware relaxplek maken. Wat wil je nog meer?

Als je in je tuin een douche aanlegt, kun je ook nog eens heel eenvoudig afkoelen. Natuurlijk kun je ook gewoon een emmer water over je hoofd gooien, maar waarom gun je jezelf niet de luxe van slechts een knop omdraaien? Vond jij het voor je de sauna inging buiten warm? Dan is het vast afgekoeld als je eruit komt. Stap je uit de sauna, dan lijkt het wel of het buiten tien graden koeler is. Het is immers hartstikke warm in de sauna. En alleen dat is al een ware weldaad!

Het hele jaar ontspannen

Natuurlijk, als het buiten wat afkoelt, is de sauna ook geweldig. Vooral op een regenachtige dag is het een prima besteding. Als het buiten kouder wordt, gaat vaak je weerstand achteruit. Voor je het weet ben je verkouden of heb je een of ander griepvirus te pakken. De sauna verbetert je weerstand. Als je zo af en toe de sauna ingaat, kom je zonder problemen de winter door.

En als het na de winter weer lente wordt, is het misschien nog wat fris in de tuin. De sauna maakt dat je jezelf opwarmt, waardoor je tijdens het afkoelen de tuin ineens heerlijk vindt. De sauna laat je lekker relativeren, wat is nu eigenlijk té warm, en wat té koud?

Na de winter zijn we toe aan zonnestralen, aan ontspanning en aan warmte. De sauna biedt eigenlijk alles, je voelt je na een bezoekje aan de sauna echt stukken beter. Dus of je nu in de winter, de lente, de zomer of de herfst de sauna in wil, het maakt helemaal niet uit. De sauna geeft je jaarrond een ontzettend fijn uitje. En na de sauna kun je de dag weer helemaal aan. Of het nu regent buiten, er sneeuw ligt of je nog met een wijntje de tuin in kan…

Dit vind je misschien ook leuk...